Etli Lahana Dolmasi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Etli Lahana Dolmasi

Mesaj tarafından lübabe Bir Cuma Tem. 24, 2009 11:28 pm

1 adet büyükçe lahana
½ kg orta yağlı dana kıyma
1 adet ortaboy soğan
1 çay bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Lahana yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, tuzlu suda haşlayın
Bir kevgirde süzün.
Diğer malzemeleri çiğden karıştırıp dolmanın iç harcını hazırlayın.
Bir tencerenin dibine lahananın damarlı, sert bölümlerini dizin. (Dolmaların dibinin tutup dağılmaması için)
Daha sonra lahana yapraklarının içine harcı koyup parmak şeklinde sarın ve muntazam olarak yencereye dizin.
En üste yine lahananın sert kısımlarını koyup üzerine porselen bir tabak kapatın.
Lahanaların üzerine gelecek kadar sıcak su koyup yemeği kaynama noktasına getirin.
Kaynayınca kısık ateşte 30 – 40 dakika kadar pişirin
Yoğurt ile servise sunun.
avatar
lübabe

Mesaj Sayısı : 210
Kayıt tarihi : 19/07/09

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz