www.mahzungarip.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Etli Lahana Dolmasi

Aşağa gitmek

Etli Lahana Dolmasi Empty Etli Lahana Dolmasi

Mesaj tarafından lübabe Cuma Tem. 24, 2009 11:28 pm

1 adet büyükçe lahana
½ kg orta yağlı dana kıyma
1 adet ortaboy soğan
1 çay bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Lahana yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, tuzlu suda haşlayın
Bir kevgirde süzün.
Diğer malzemeleri çiğden karıştırıp dolmanın iç harcını hazırlayın.
Bir tencerenin dibine lahananın damarlı, sert bölümlerini dizin. (Dolmaların dibinin tutup dağılmaması için)
Daha sonra lahana yapraklarının içine harcı koyup parmak şeklinde sarın ve muntazam olarak yencereye dizin.
En üste yine lahananın sert kısımlarını koyup üzerine porselen bir tabak kapatın.
Lahanaların üzerine gelecek kadar sıcak su koyup yemeği kaynama noktasına getirin.
Kaynayınca kısık ateşte 30 – 40 dakika kadar pişirin
Yoğurt ile servise sunun.
lübabe
lübabe

Mesaj Sayısı : 210
Kayıt tarihi : 19/07/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz